måndag 8 juni 2009

Och så skrällen

Piraterna seglade in i EU-parlimentet och fick ett mandat. 7 % av rösterna kapade de åt sej!Grattis! Men nu tänker jag gestalta mig som spåkärring och förtäla en sak. För så här ligger det till.

PP är ett enfrågesparti som talar sig varmt om ett värnande om den enskildas integritet, om fildelning och begränsningar i upphovsrättslagarna mm. Dessa är i och för sig väldigt viktiga frågor men man lär inte ens nudda vid den i någon större utsträckning. Ty andra frågor däribland jordbruk och fiske, arbetsmarknadspolitik, utvidgning, miljö och asyl för att nämna några väger tyngre och därmed kommer man att ägna mera tid åt dem än åt frågor angående fildelning osv. PP kommer att lägga ner sin röst i dessa frågor eller kanske rösta som gruppen gör och därmed ha svårt att hävda sig och visa upp vad de har åstadkommit under sitt mandat. De söker så gärna att tillhöra en av två grupper- de gröna och de liberala. Men dessa grupper ämnar ge kalla handen så länge PP inte uppger var de står i de viktigare frågorna. Då riskerar de att hamna bland gruppen "Övriga" Lite som en slaskhink till grupp där många rasistpartier huserar. PP lär dock känna sig som hemma där då uppemot 14% av deras väljare sympatiserar med Sd. (Ett fördolt sätt att föra ut Sd:s åsikter?)

På sin höjd så lär PP lägga fram några motioner och inkomma med en och annan interpellation. Men i det långa loppet så kommer de att mötas av vända ryggar, tappa lust eller möjligtvis byta parti och åka hem till Sverige och tjura istället! Precis som Maria Carlshamre har gjort.

Inga kommentarer: