måndag 23 mars 2009

Ny post till Wanja- rolighetsminister!

Ursäkta att jag skrockar till men jag finner wanja Lunbys Wedins okunskap om det egna agerande och bestörtning över detta ytterst skrattretande. Förstå mig rätt kära läsare! Jag känner medlidande för de stackars pensionärerna som sett sina pensioner gå upp i rök eller i vissa fall helt utebli efter AMF:s beslut om nedskrivning. Jag har själv förlorat några tusenlappar genom att placera mina pengar hos dem. Jag är lika förtörnad!

Låt oss förklara en sak- itter man med i ett bolags styrelse så har man ett beslutfattningsansvar. Man ska inte bara sitta av sin tid och håva in en massa pengar för det! Man har det yttersta ansvaret för ALLA beslut som fattas!

Wanja är basen för LO som i sin tur företräder arbetsrörelsen i Sverige! LO är delÄGARE i AMF tillsammans med Svenskt näringsliv. Sen 1994 har Wanja, i egenskap av delägare i AMF, suttit i bolagets styrelse och fattat ett otal beslut om Vd:arnas pensioner, styrelsearvode mm. Hänger ni med? Alltså Wanja är fullt förtrogen med ALLT som pågår inom AMF!

Tyvärr så har inte Wanja förstått detta. Och när det börjar blåsa rejält kring bolagets agerande så försöker hon ingjuta hopp och lugn i trupperna genom att uttala sin bestörtning över dessa bonusar. Hon påstår sig vara ovetande om de beslut hon har vart med om att fatta och hur det sedermera skulle utfalla. Man ska rädda ansiktet och blåljuga. Härigenom ger hon vid handen att hon inte är tillräckligt kompetent för att kunna leda en organisationer såsom LO och AMF. Inte heller en fyllefest i ett bryggeri för den delen. Och vilken skymf att tala ut i radio och lättvindigt avfärda sin hantering av AMF:s beslut genom att skylla ifrån sig på en tjänsteman. Han som inte visste något alls har varit mest tillgänglig för att besvara medians och allmänhetens frågor. Men fasen! Han vet liksom INGET!

Läg förresten härtill att Wanja har rackat ner på många av industrins störtsa bolga med anledning av deras bonussystem. Och att hon betecknade AMF:s löner som skälliga. Nu vet hon inget! Det osar minst sagt inkompetens!

Kanske så är det betedags för Wanja. Men jag skulle inte vara alltför snar till att kräva hennes avgång. Man vet ju inte vad hon har avtalat fram för avgångsvederlag och pensioner. Det lär inte sluta med några miljoner ur Lo:s och AMF:s kassa, Nä då! I stället så borde hon få sitta i hörna, lite som skamvrån som man hade förr i världen. Befria henne från alla beslutfattningsansvar då hon blir bestört av det och det mår man inte bra av i längden! Och det viktigaste av allt- SÄNK HENNES LÖN! Då hon gör sig inte förtjänst av det hon tjänar!

Kred förresten till Urban Bäckström som i egenskap av Svensk Näringslivs VD har lovata tt snabbt utreda förra VD:ns lön-, och pensionsvillkor samt att eveentuellt vidta rättsliga åtgärdar. Åtminstone EN som vågar ta lite ansvar!

Inga kommentarer: