torsdag 14 augusti 2008

City drar ned på personal

Ytterligare en gratis tidning med den ena foten i graven. Man ska dra ner på produktionen och lansera sig som en mer seriös temablaska i stil med diverse "betaltidningar" dock gratis. Synd att de inte inser att loppet är kört. Fast det brukar börjar ju bra med dynamik och storslagna planer om att erövra marknader och bli störst. Som en alfahane som värnar om sin space. Ja fan, vi ska ta över allt och varför inte ta över världen medans vi håller på??!!

Jag hatar ju gratis tidningar. Jag har alltid velat vara bödeln i dramat- den som "avrättar" den ena blaska efter den andra. Har länge stört mig på deras självgodhet. "Vi kan dra oss fram med reklamintäkter och leva på luft allena". Farlig inställning som inte bär med sig några fördelar.Man får knapphändig information framserverad till de morgontrötta som redan kommer att ha glömt bort vad de läste om så fort de slänger balskan. Inget för oss som kräver fördjupning. Sen så har man en redaktör som ska ge sin åsik om nåt aktuellt ämne. Detta blir bara pinsamt eftersom i de flesta fall så fogar han sig till det som allmänheten vill höra. Man får liksom ingen debatt bara en orubblig mesighet. Värst var utan tvivel Punkt se. Bra för minimalisms anhängare som dykar tomhet men Punkt se:s hopplock ur aftonbladets redaktion kändes mer som ett sätt att dumförklara allmänheten.

Men City kommer att lägga mer krut på att tematisera sig. Neddrag på utgivningen till förmån för flera ordkarga artiklar om mode och nöje och en massa annat. Men det är just det som är problemet. Visst fyller balskorna en funktion när man har skittråkigt på tunnelbanan men deras pålitlighet när det gäller informatiosförmedling är ju begränsad. Man har ju andra mer tillförlitliga källor, däribland internet. Nä City tänker blunda för liken i lastet och fortsätta på samam bana. Inte mig emot- Snart kommer det bli nedläggning där också.

City drar ned på personal

1 kommentar:

Anonym sa...

det är självklart tyragiskt att man inte kan hålla tidningen vid liv. Men samtidigt kan jag känna att: varför kämpa med ett media som är utdöende i stort?

Kram