måndag 4 augusti 2008

Pride- Våga kritisera del 2.

 

Ja, nu är ajg tillbaka på banan igen. Mer galla och ris blir det.

1) Pride behöver median för att kunna föra ut sin budskap. Man ska inte komma med hot om indragen akreditering om journalister inte ställer upp på att skriva på ett visst sätt. Alltså enligt Prideorganisationens tycke så ska man skita i att man lever i en demokrati med vidhäftad pressfrihet. Nä man ska lägga ord i mun på journalister annnars så får de fara åt helvete. man får inte uppge nåt kön utan skriftligt tillstånd av den utfrågade. Helt fel väg att gå. Bögar framställs som överkänsliga och till viss mån löjliga. Är det det vi kämpar för?

2)Jättebra att vi pratar öppet om sex. Det behövs. Ni har blivit alltför  trångsynta i detta land. Men att prata öppet om sex medför också en skyldighet att oförblommerat tala om könssjukdomar och hur man förebygger dem. Detta inslag saknade jag. antalet homosexuella män som bär på HIV ökar något varje år. Tyvärr så har det hamnat i skymundan för festandet.

3)Kör ut Pride till mindre orter där diskrinminering frodas. Visa att vi inte är äckliga stollar som förtjänar ett skott i pannan. Vi kommer aldig att motverka diskriminering av bögar om vi bara ska framträda i stockholm. Så är det!!

4)Ta bort schlagerkvällen med dess uttjatade låtsaskändisar. Vem i allsin dar vill höra Måns Zelmerlöv skråla samma gammal låt ett par tre gånger? Inte många faktiskt. Och många av kändisar har ju fallit i glömska. Med tanke på att amn hat magen att ta 70 kr för ljummen pissöl i en plastmugg så skulle man lätt kunna tro att Prideorganisationen har råd med lite roligare gäster.

Inga kommentarer: