tisdag 5 augusti 2008

SvD » Inrikes » Mp-krav: Undervisning på modersmålet

Mer flum från Miljöpartiet. Nu vill de undervisa elever med invandrarbakgrund i deras hemspråk. Ett utmärkt sätt att få de att känna sig som hemma här samtidigt som man  får bättre betyg. OK, det kan vara ett bra förslag så länge som kunskaperna i svenska inte hamnar på dekis. Ty då snackar vi om ännu större klyftor mellan nyanlända och övriga i vårt samhälle. Prioritera svenskan! Det är ju nyckeln till integration i vårt land. Utan gedigen kunskap i svenska så löper man också risken att låsas in i fattigdom då man har svårare att få ett job. Man tvingas till allt mera drastiska taktik för att kunna hävda sig. brottsligheten ökar. En möjlig utväg skulle vara svartarbete med all fara och osäkerhet som det innebär. Snarare en björntjänst än en hjälp på traven.

Man kan också hårddra det lite till och ta upp fenomonenet att invandrare håller sig hellre till de egna. Ingen kontakt med övriga. Det skapas en misstänksamhet och fientlighet börjar grassera. Då kommer Sverigedemokraterna in i bilden med sina tvivelaktiga lösningar och sitt bullshit. Läskigt va'?

Miljöpartiet tycks inte heller ha någon aning om att ett dylikt förslag skulle sätta sprätt på åtskilliga miljoner av våra skattepengar.  Man måste ut hyra in eller utbilda flera lärare i dessa nya språk. Men pengarna lär tas ifrån viktigare institutioner såsom vård och äldreomsorg mm. Så brukar det alltid vara när den rödgröna röran får härja svårt-.

SvD » Inrikes » Mp-krav: Undervisning på modersmålet

Inga kommentarer: